haluan liittyä jäseneksi

Liittyessäsi Teollisuusliittoon, liityt samalla myös ammattiosaston ja työttömyyskassan jäseneksi. Jäseneksi voi liittyä jokainen 15 vuotta täyttänyt palkansaaja, joka työskentelee Teollisuusliiton järjestämis- ja sopimusaloilla.
 

Helpoiten liittyminen onnistuu täällä.

Voit liittyä Teollisuusliiton jäseneksi myös perinteisellä liittymislomakkeella. Täytä ja tulosta liittymislomake/jäsenmaksun perintäsopimus tästä. Liittymislomake on samalla myös jäsenmaksun perintälomake. Lomakkeen täyttöohjeen löydät tästä.

 

Jäsenmaksua maksetaan

  • kaikesta ennakonpidätyksenalaisesta palkkatulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta,
  • työnantajan maksamasta sairaus- tai äitiyslomapalkasta,
  • päätoimen ohella tehdyn sivutyön tulosta,
  • työttömyyden aikana tehdystä osa-aikatyöstä tai lyhyistä kokoaikatyösuhteista.

Jäsenmaksut vuonna 2019

Jäsenmaksu vuonna 2019 on 1,45 % ennakonpidätyksen alaisesta tulosta.

  • Teollisuusliiton jäsenmaksusta päättää vuosittain liittovaltuusto. Työttömyyskassan jäsenmaksun vahvistaa Finanssivalvonta vuosittain.
  • Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. Teollisuusliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.

Teollisuusliiton jäsenmaksu jakautuu seuraavasti:

  • ammattiosaston osuus 0,18 %,
  • työttömyyskassan osuus 0,45 %,
  • liiton osuus 0,82 %.

Jäsenyys alkaa siitä päivästä alkaen, kun jäsenmaksut on maksettu. Jäsenyyden ja työttömyysturvan säilyttäminen edellyttävät, että jäsenmaksu maksetaan voimassa olevan jäsenmaksuprosentin mukaan. Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta ja työnantajan maksamasta sairaus- tai vanhempainvapaan palkasta. Jäsenmaksu maksetaan myös päätoimen ohella tehtävän sivutyön palkasta.
 

Liiton vaihto
 

Kun liityt Teollisuusliittoon toisesta liitosta

Kun liityt Teollisuusliittoon toisesta liitosta täytä lomakkeeseen tiedot edellisestä liitostasi ja kassastasi. Rastita myös kohta, jossa valtuutat Teollisuusliiton hoitamaan liiton vaihdon puolestasi. Silloin sinun ei tarvitse itse hoitaa asiaa vanhan liittosi kanssa ja jäsenyytesi ja työttömyysturvasi jatkuu katkotta. Työttömyyskassalain mukaan henkilö ei voi olla samanaikaisesti kahden työttömyyskassan jäsen.

Jos olet jo eronnut vanhasta liitostasi, on tärkeää, että liityt Teollisuusliittoon 30 päivän kuluessa erostasi. Tällöin jäsenyytesi ja ansiosidonnainen työttömyysturvasi eivät katkea. Muista täyttää kohdat ”Edellinen liitto” ja ”Valtuutus” kuten edellä kerrottu.

Huolehdi, että siirryt vanhasta liitosta ja työttömyyskassasta Teollisuusliittoon 30 päivän kuluessa, jotta kerrytetty ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan mahdollistava työssäoloehto säilyy. Sinun tulee myös varmistaa, että jäsenmaksusi on maksettu edelliseen liittoosi ja työttömyyskassaasi siirtymispäivään asti.

Muistathan, että jäsenmaksun perintäsopimus on aina työnantaja- ja liittokohtainen. Siksi liiton vaihdon yhteydessä sinun tulee ilmoittaa palkanlaskijalle, että edellisen liiton perintä pitää päättää. Lisäksi rastita liittymislomakkeeseen kohta ”työnantajaperintä”, niin Teollisuusliitto hoitaa puolestasi työnantajaperinnän käynnistymisen Teollisuusliittoon. Muista aina tarkistaa palkkanauhastasi, että ay-jäsenmaksu on peritty. Jos maksuja ei näy palkkanauhassa, ota yhteys palkanlaskijaasi.

Kun vaihdat Teollisuusliitosta toiseen liittoon

Jos menet vakituisesti töihin jollekin muulle kuin Teollisuusliiton alalle, sinun kannattaa siirtyä siihen liittoon, joka neuvottelee alasi työehtosopimukset.

Jos et tiedä mihin liittoon kuulut, löydät apua sivulta www.liitot.fi.

Valtuuta liittyessäsi uusi liitto tai työttömyyskassa ilmoittamaan erostasi Teollisuusliittoon. Näin varmistat, että siirtymisesi uuteen liittoon ja työttömyyskassaan tapahtuu ilman jäsenyytesi katkeamista. Varmista, että jäsenmaksusi tai ilmoitus jäsenmaksuvapautuksesta on kunnossa siirtymispäivään asti. Jos olet työnantajaperinnässä, ilmoita palkanlaskijallesi, että eivät peri Teollisuusliiton jäsenmaksua enää uuteen liittoon siirtymisen jälkeen.

 

 

Teollisuusliiton jäsenyysyksikkö

Postiosoite: PL 107, 00531 Helsinki

Puhelinpalvelu maanantaista keskiviikkoon sekä perjantaisin
kello 8.30–15

Jäsenpalvelu

p. 020 690 446
jasenpalvelu(a)teollisuusliitto.fi

Kirjaudu eAsiointiin

Suojattua sähköpostia voit lähettää tämän linkin kautta. 

Työnantajien jäsenmaksutilitykset ja -selvitykset

p. 020 774 1190
tyonantajatilitykset(a)teollisuusliitto.fi