jäsenmaksu mietityttää

Jäsenmaksua maksetaan

 • kaikesta ennakonpidätyksenalaisesta palkkatulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta,
 • työnantajan maksamasta sairaus- tai äitiyslomapalkasta,
 • päätoimen ohella tehdyn sivutyön tulosta,
 • työttömyyden aikana tehdystä osa-aikatyöstä tai lyhyistä kokoaikatyösuhteista.

Jäsenmaksut vuonna 2019

Jäsenmaksu vuonna 2019 on 1,45 % ennakonpidätyksen alaisesta tulosta.

 • Teollisuusliiton jäsenmaksusta päättää vuosittain liittovaltuusto. Työttömyyskassan jäsenmaksun vahvistaa Finanssivalvonta vuosittain.
 • Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. Teollisuusliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.

Teollisuusliiton jäsenmaksu jakautuu seuraavasti:

 • ammattiosaston osuus 0,18 %,
 • työttömyyskassan osuus 0,45 %,
 • liiton osuus 0,82 %.

Jäsenyys alkaa siitä päivästä alkaen, kun jäsenmaksut on maksettu. Jäsenyyden ja työttömyysturvan säilyttäminen edellyttävät, että jäsenmaksu maksetaan voimassa olevan jäsenmaksuprosentin mukaan. Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta ja työnantajan maksamasta sairaus- tai vanhempainvapaan palkasta. Jäsenmaksu maksetaan myös päätoimen ohella tehtävän sivutyön palkasta.

Jäsenmaksulaskurin löydät täältä.

Miten maksan jäsenmaksun?

 

Työnantajaperintä

Jäseneksi liittymislomake on myös jäsenmaksuperintäsopimus, valtakirja. Täytä se huolellisesti ja pyydä työnantajaa täyttämään se omalta osaltaan. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi, tilittää sen liitolle ja tekee vähintään puolivuosittain jäsenmaksuselvityksen. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi.

Jos teet sähköisesti liittymisen ja olet sopinut työnantajasi kanssa jäsenmaksuperinnästä, merkitse se liittymislomakkeeseen. Lähetämme perintäsopimuksen työnantajallesi.

Työnantajan palkanmaksukausista johtuen jäsenmaksun perintä saattaa käynnistyä vasta sopimuksen tekemisestä seuraavasta palkkakaudesta. Jos olet liittynyt kesken palkkakauden ja haluat jäsenyytesi astuvan voimaan heti liittymispäivästä eikä vasta työnantajaperinnän alkaessa, maksat itse tämä vajaan kuukauden jäsenmaksun. Tätä varten sinulle lähetetään tilisiirtolomake kotiisi.

Itsemaksava jäsen

Voit huolehtia jäsenmaksusi maksamisesta myös itse, jos työnantaja ei peri sitä palkastasi. Tällöin ilmoitat siitä perintäsopimuksessa tai voit ilmoittaa suoraan jäsenyysyksikköön. Sinulle lähetetään vuosittain viitelista, jolla maksat jäsenmaksusi kuukausittain. Muista maksaa jäsenmaksusi aina oikean kuukauden viitenumerolla.

Jäsenmaksuviitteet lähtevät vuosittain kaikille, jotka eivät ole työnantajaperinnässä, huolimatta siitä, onko juuri silloin vapautettuna jäsenmaksuista. Viitteet kannattaa säilyttää mahdollista uutta palkkatyötä varten.

Jos joudut työttömäksi, maksa jäsenmaksusi työttömyyden alkuun asti ja oikean suuruisena. Näin vältät tilanteen, jossa mahdollinen työttömyyspäivärahasi hylätään siitä syystä, että olet laiminlyönyt jäsenmaksusi maksamalla vähemmän kuin ansiotulosi edellyttäisivät.

Jos olet aiemmin ollut työnantajaperinnässä ja uusi työnantajasi ei perikään jäsenmaksua palkastasi, pyydä mahdollisimman nopeasti itsemaksavan jäsenmaksuviitteet, jotta jäsenmaksut jatkuvat mahdollisimman katkeamattomana. Jos jäsenmaksuja on kuitenkin jäänyt maksamatta, ilmoita siitä jäsenyysyksikköön. Saat sille ajalle jäsenmaksulaskun.

Vaihda paperilasku e-laskuun

Itsemaksavalle jäsenelle e-lasku on kätevä tapa maksaa jäsenmaksu. Tee e-laskusopimus verkkopankissasi ja saat jatkossa laskun kuukausittain suoraan verkkopankkiisi.

Käyttöönotto

 • Kirjaudu verkkopankkiisi
 • Valitse Teollisuusliitto e-laskujen laskuttajalistalta
 • Anna tilaukseen henkilötunnuksesi

Käyttöönoton jälkeen lasku tulee verkkopankkiisi kuun viimeisenä päivänä. Laskun eräpäivä on aina kuun 15. päivä.

Laskussa on maksamiseen tarvittavat tiedot. Lasket vain jäsenmaksun summan itse. Helpoiten sen tapahtuu jäsenmaksulaskurin avulla.

Verkkopankissa lasku ei katoa, vaan se säilyy siellä, kunnes hyväksyt laskun, ja voit myös selata vanhoja, jo maksamiasi laskuja. Huomaathan kuitenkin, että vanhojen e-laskujen säilytysajassa on pankkikohtaisia eroja.

Lisätietoja e-laskusta saat omasta pankistasi.