työpaikkani vaihtuu

Palkanmaksajan tai työpaikan vaihto

Kun vaihdat työpaikkaa tai ammattia, muistathan ilmoittaa vaihdoksesta Teollisuusliittoon tai tee työpaikallasi uusi perintäsopimus, jonka löydät sivun alalaidasta. Saat apua luottamusmieheltä, jos työpaikallasi on sellainen valittu. Ilmoita liittoon myös kaikista rinnakkaisista työsuhteistasi, esim. jos teet kahta eri työtä.

Jos et tiedä mihin liittoon kuulut, löydät apua sivulta www.liitot.fi.

Valtuuta liittyessäsi uusi liitto tai työttömyyskassa ilmoittamaan erostasi Teollisuusliittoon. Näin varmistat, että siirtymisesi uuteen liittoon ja työttömyyskassaan tapahtuu ilman jäsenyytesi katkeamista. Varmista, että jäsenmaksusi tai ilmoitus jäsenmaksuvapautuksesta on kunnossa siirtymispäivään asti. Jos olet työnantajaperinnässä, ilmoita palkanlaskijallesi, että eivät peri Teollisuusliiton jäsenmaksua enää uuteen liittoon siirtymisen jälkeen.

Jäsenmaksujen perimisestä tehty perintäsopimus sinun ja työnantajan kanssa koskee aina vain yhtä työnantajaa. Kun määräaikainen työsopimus päättyy, päättyy samalla perintäsopimuksen mukainen työnantajan jäsenmaksuperintä. Jos ja kun työt jatkuvat, pitää aina tehdä myös uusi perintäsopimus. Kun työt alkavat uudestaan, kannattaa palkkalaskelmasta tarkistaa, että perintä on lähtenyt käyntiin.

Työpaikkatietojen päivitys on tärkeää: se auttaa edunvalvonnassa ja lisäksi saat juuri omaa ammattiasi koskevaa postia.

Tulostettava jäsenhakemus/perintäsopimus