Koulutus

Teollisuusliiton koulutustoiminta


Ammattiyhdistyskoulutus

Ammattiyhdistyskoulutuksen tavoitteena on tuottaa osaamista liiton luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja ammattiosastojen aktiivien sekä jäsenten tarpeisiin. Koulutuksessa huomioidaan muun muassa ruotsinkielisten jäsenten, liiton tasa-arvotyön sekä nuoriso-, nais- ja kulttuuritoiminnan tarpeet.

Ammattiyhdistyskoulutus on valtakunnallista työnantajan tukemaa koulutusta, joka kuuluu liiton järjestökoulutuksen piiriin. Teollisuusliitto järjestää ammattiyhdistyskoulutusta liiton opistossa Murikassa Tampereella ja Teollisuusliiton keskustoimistolla Helsingissä. 

Lisäksi liitto järjestää valtakunnallista viikonloppukoulutusta ja liiton toiminta-alueiden tarpeista lähtevää lyhytkestoista aluekoulutusta. Perinteisen lähiopetuksen lisäksi järjestetään liiton organisoimaa verkkokoulutusta.

Useat yhteistyöverkostot, kuten Työväen Sivistysliitto TSL tai Kansan Sivistysliitto KSL järjestävät työelämän tarpeisiin suunniteltuja koulutuksia. Näistäkin voidaan tiedottaa ammattiosaston sivuilla.

Teollisuusliitto ja työnantaja tukevat opiskelua

Työelämä- ja yhdistystaitokurssit ovat opintovapaalain piirissä ja siten kaikille avoimia. Liitto maksaa kursseille valituille opiskelijoille kurssipäivärahan 43,44 €/päivä ja kurssistipendin 39,12 €/päivä korvaamaan ansionmenetystä (summat v. 2022). Etuus on verotonta tuloa.
Lisäksi ammattiosasto tukee jäsenten opiskelua maksamalla kurssistipendin 18 €/päivä (kurssin kesto max 2 viikkoa, pidemmät kurssit tapauskohtaisesti). 

Myös työttömänä voit osallistua kursseille, jolloin työttömyys­päivärahaetuutesi toimii kuten muutoinkin. Mikäli sinulla on kysyttävää työttömyysetuuteesi liittyen, ole yhteydessä työttömyyskassaan.

Työnantajantuen piiriin kuuluvat kurssit on suunnattu työpaikkojen luottamustehtävissä toimiville. Työn­antaja maksaa kurssilaiselle KTA:n mukaisen palkan kurssiajalta sekä opistolle ateriakorvauksen 26,21 €/päivä. Tarkista liiton kotisivuilta alallesi suunnatut kurssit. Jos tämä aiheuttaa kysymyksiä, ota yhteys koulutusyksikköön tai sektorisi sopimusasiantuntijaan, puh. 020 774 001 (vaihde).

Murikka-opiston koulutus on jäsenille maksutonta. Kursseille haetaan sähköisen kurssikalenterin Telmon kautta tai kurssihakemuslomakkeella, joka löytyy liiton ja ammattiosaston sivuilta (tällä sivulla vasemman reunan valikossa).

Työnantaja myöntää opintovapaan kurssihakemuslomakkeella. Kurssikutsu lähetetään valituille kurssilaisille sähköpostilla. Pidäthän huolen Teollisuusliiton sähköisen asioinnin kautta, että tietosi ovat ajan tasalla! 

Näin haet Murikan kursseille:


Kursseille haetaan ensisijaisesti sähköisesti Telmo-järjestelmän kautta tästä linkistä.

Järjestelmään kirjaudutaan sukunimellä, syntymäajalla ja jäsennumerolla. Koulutuskalenterissa näkyvät opistokurssit ja valtakunnalliset aluekurssit.

Kursseille voi edelleen hakea myös kurssihakemuksella. Näin haet kurssihakemuksella:

1. Kurssihakemuslomakkeen voit täyttää kahdella eri tapaa:

a) Täytä ruudulla lomakkeesta kohdat 1 Kurssin tiedot ja 2 Hakija täyttää. Tämän jälkeen

  •  tulosta lomake,
  •  päivää ja allekirjoita se
  •  hae siihen työnantajan merkinnät ja allekirjoitus

b) Tulosta lomake, täytä se käsin sekä päivää ja allekirjoita se. Tämän jälkeen

  •  hae siihen työnantajan merkinnät ja allekirjoitus.

Huom! Kohta 3. Työnantajan tukemista kursseista työnantaja maksaa ansionmenetyskorvauksen sekä ateriakorvauksen opistolle. Järjestöllisten kurssien osalta työnantaja ei maksa korvauksia. Kurssihakemus toimii apuraha-anomuksena. Henkilölle, joka ei saa tuloa muualta, liitto voi myöntää kurssipäivärahan ja stipendin.

2. Ota täytetystä lomakkeesta tarvittava määrä kopioita

  •  työnantajalle
  •  itsellesi
  •  tarvittaessa ammattiosastolle

3. Postita alkuperäinen hakemus osoitteella

Teollisuusliitto ry
Koulutusyksikkö
PL 107
00531 Helsinki

HUOM! Lomakkeessa pitää olla sekä hakijan että työnantajan allekirjoitukset.

Lomakkeen voi myös lähettää skannattuna sähköpostitse osoitteeseen koulutus(a)teollisuusliitto.fi.

Matkaliput

Matkaliput voit tilata liiton matkapalvelusta matkapalvelut(a)teollisuusliitto.fi tai soittamalla Mari Kivi p. 020 774 1022 tai Heli Tikkanen 020 774 1028.
Lisätietoja matkustusohjeista ja matkakulukorvauksista saat täältä.

 

4. Kurssin jälkeen täytä kurssistipendihakemus myös ammattiosastolle kurssistipendin saamiseksi

Hakemus löytyy tämän sivun vasemmasta reunasta ja ohjeet löytyvät hakemuksesta.

Sähköinen kurssikalenteri ja ilmoittautumisjärjestelmä TELMO >> Klikkaa tästä

Murikan kurssikalenteri 2024

PDF-tiedostoKurssiesite2024_2.pdf (146 kB)

MURIKAN KURSSIHAKEMUS

PDF-tiedostoKurssihakemus.pdf (193 kB)

KURSSISTIPENDIN HAKEMUS

MS Word -tiedosto2024 Kurssistipendihakemus.docx (89 kB)